Batı Nil Virüsü Türkiye’de Yeniden Görüldü: Uzmanlar Uyardı

Türkiye’de, özellikle Marmara Bölgesi’nde, Batı Nil virüsü yeniden vakalarla gündeme gelmeye başladı. İlk kez 2010 yılında Türkiye'de tespit edilen ve en son 2019’da salgın seviyesine ulaşan virüs, bu kez İstanbul ve Bursa gibi illerde görüldü. Uzmanlar, özellikle baraj gölleri ve durgun su kaynaklarının bulunduğu bölgelerde virüsün yayılma eğiliminin arttığını belirtiyor.

Batı Nil Virüsü Türkiye’de Yeniden Görüldü: Uzmanlar Uyardı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Virüs, Sivrisinekler Yoluyla Yayılıyor

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Batı Nil virüsünün "Culex" türü sivrisineklerden insanlara bulaştığını vurguladı. Bu sivrisinekler, enfekte kuşlardan virüsü alarak insanlara taşıyor. Prof. Dr. Yavuz, özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıflamış bireyler için virüsün ciddi sağlık sorunlarına, hatta merkezi sinir sistemi enfeksiyonlarına neden olabileceğini belirtti.

Salgının Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirler

Virüsün yayılmasını önlemek için yerel yönetimlerin ve ilgili sağlık otoritelerinin durgun su birikintileri üzerinde daha etkili önlemler alması gerektiği belirtiliyor. Sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak için su birikintilerinin kurutulması, ilaçlanması ve bireysel korunma yöntemlerinin kullanılması öneriliyor. Uzmanlar, kişisel koruma amacıyla sinek kovucular ve cibinliklerin kullanımını da tavsiye ediyor.

Batı Nil Virüsü Türkiye’de Yeniden Görüldü: Uzmanlar Uyardı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.